KReativnica v Mestni knjižnici Kranj

KReativnica v Mestni knjižnici Kranj

Podrobnosti projekta

Tip projekta: Sprememba namembnosti, preureditev prostorov

Gradbena parcela: Znotraj obstoječega objekta

Število etaž: Pritličje 

Dokumentacija: Celostna projektna dokumentacija, ter načrti notranje opreme

Bruto površina: 180 m2

Status projekta: V gradnji

Leto zaključka: 2024

KReativnica bo obogateno izobraževalno okolje, kjer se bodo srečevali ljudje vseh generacij, delili bodo informaci¬je, svoja znanja, veščine, orodja, pripomočke in se prvič srečevali z novimi tehnologijami (3D tiskanje, VR-tehnologija, robotika, računalniško programiranje, snemalni studio …), si morda sami pomagali pri kreativnem zago¬nu lastnega podjetja z izdelavo promocijskega materiala (tiskanje nalepk, majic, tiskovin, šivanje …) ali pa bodo prostor uporabili za svojo lastno umetniško razstavo.

Oprema bo funkcionalna, fleksibilna, premična (omare, mize, stoli na kolesih), ergonomska, z zadostno električno in IKT napeljavo, ki bo premična po prostoru in napeljana iz stropa. Prostor bo zvočno izoliran, primerno osvetljen, prezračen, ogrevan, hlajen in varnostno zaščit¬en (RFID in videonadzor). V prostoru bodo velike delovne površine za skupinsko delo, ki bodo nastavljive po višini in naklonu in enostavne za odstranitev ali premestitev.

Pred KReativnico bo atrij, ki bo v uporabi v lepem in toplem vremenu za posebne prireditve izven prostorov, za srečevanje in preživljanje prostega časa (igre, pravljični večeri, kvizi, različne prireditve) in za posebne skupne akcije (popravljanje koles in drugih mehanskih naprav, menjavo orodij in materialov). Atrij bo opremljen s premično, zložljivo in atraktivno opremo, ki se bo vedno sproti pospravila in shranjevala v priročnem skladišču.

X

    Se želite dogovoriti za sestanek ali rabite informacijo?